full screen background image

Brazi confiscaţi şi autoutilitară indisponibilizată, la Mălini

brazi de craciun     La nivelul Poliţiei Române, se desfăşoară, în această perioadă, Planul de Acţiune “Pomul de Crăciun”.

Scopul acestui plan îl constituie prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de brazi de Crăciun, precum şi transportul şi comercializarea acestora fără respectarea normelor legale în domeniu.

În cadrul acţiunilor desfăşurate la nivelul IPJ Suceava, poliţiştii suceveni au identificat ieri două persoane care au sustras, cu o autoutilitară având numere străine, brazi din zona Borca, jud. Neamţ, transportându-i în comuna Mălini.

La ora 00.10, pe DJ 209 B, în satul Văleni, comuna Mălini, ce face legătura cu comuna Borca, în baza informaţiilor deţinute, a fost depistată în trafic autoutilitara condusă de Constantin A., de 24 de ani, din comuna Slatina, care transporta material lemnos (lemn de brad), fără a poseda documente de provenienţă.

Ca pasager a fost identificat Liviu N., de 29 de ani, din aceeaşi localitate.

Cei doi au fost conduşi la Postul de Poliţie Mălini, unde s-a prezentat Vasile N., pădurar în cadrul O.S. Borca, însoţit de Emil M., coleg de serviciu, care au precizat că cei doi tineri au tăiat un număr de trei brazi din zona Cantonului 11 Stânişoara, din zonă protejată, pădure grupa I, aparţinând O.S. Borca.

Materialul lemnos a fost ridicat şi predat în custodie O.S. Mălini, procedându-se la indisponibilizarea autoutilitarei folosite la transportul materialului lemnos.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, urmând să se dispună procedural.

Poliţiştii atrag atenţia persoanelor cu preocupări infracţionale în acest domeniu că, în perioada următoare, astfel de controale vor continua şi se vor intensifica, astfel încât tăierea şi comercializarea materialului lemnos, în special a brazilor de Crăciun, să se desfăşoare în deplină legalitate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar