full screen background image

Defilare cu torţe, mâine, de “Ziua Bucovinei”

defilare torte     Mâine, 28 noiembrie, se vor defăşura evenimentele ocazionate de aniversarea “Zilei Bucovinei”, precum şi de împlinirea a 95 de ani de la unirea acestei regiuni cu România.

Manifestările vor începe la ora 9:00, prin depunerea de jerbe de flori la Monumentul Unirii, din intersecţia bulevardului 1 Decembrie cu Calea Obcinilor.

Momentul va fi urmat, de la ora 10:00, de o şedinţă festivă a Consiliului Judeţean Suceava, în cadrul căreia vor fi înmânate medalii aniversare „95 de ani de la Unirea Bucovinei cu România”.

Evenimentele vor continua, de la ora 11:00, cu o serie de simpozioane ştiinţifice organizate de Muzeul Bucovinei în colaborare cu Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, având ca temă “Arta şi civilizaţia medievală” şi “Bucovina – file de istorie”.

De la ora 12:00, la Palatul Administrativ se va desfăşura o şedinţă festivă a Colegiului Prefectural, iar de la ora 15:00, va avea loc lansarea cărţii “Pictura murală din nordul Moldovei. Modificări estetice şi restaurare”, a profesorului universitar doctor Ovidiu Boldura.

Începând cu ora 16:00, puteţi participa la un spectacol artistic organizat pe esplanada Casei de Cultură din Suceava, cu participarea Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”, a coralei bărbăteşti „Armonia”, din Constanţa, şi a artistului popular Ion Paladi, din Chişinău. În timpul spectacolului, pe Casa de Cultură va fi proiectat filmul documentar “Bucovina – tradiţii, istorie, personalităţi”.

“Ziua Bucovinei” se va încheia cu o defilare de torţe, care va începe la ora 18:00, la Primăria Suceava, şi va avea ca punct final esplanada Casei de Cultură.

comments

comments




Leave a Reply

avatar