full screen background image

Conducerea SANITAS se întâlneşte cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii

protest sanatate     Preşedintele Federaţiei SANITAS, Leonard Bărăscu, se va întâlni luni cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, pentru a discuta pe marginea contractului colectiv de muncă din sistemul sanitar, de rezultatul acestei întâlniri depinzând calendarul acţiunilor de protest din perioada următoare.

‘Astăzi (luni, n.r.), la ora 14,00, voi participa la o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, pentru a discuta pe marginea contractului colectiv de muncă din sistemul sanitar. În funcţie de rezultatul acestei întâlniri vom decide, la nivel de federaţie, care va fi calendarul acţiunilor de protest din perioada următoare şi dacă vom mai organiza sau nu greva generală din sistemul sanitar anunţată pentru data de 28 noiembrie a.c.’, a spus Leonard Bărăscu, după încheierea grevei de avertisment care a avut loc luni dimineaţă, între orele 8,00-10,00.

Potrivit preşedintelui SANITAS, la greva de avertisment au participat 99% dintre angajaţii din unităţile sanitare din toată ţara.

‘La greva de avertisment au participat 99% dintre angajaţii din unităţile sanitare din toată ţara, atât cei care au semnat iniţial listele de participare la protest, cât şi restul personalului, în semn de solidaritate. Obiectivul nostru este să obţinem condiţii mai bune de muncă pentru salariaţii din sistem’, a precizat preşedintele SANITAS.

Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, reprezentanţii federaţiei solicitând, totodată, demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar