full screen background image

Nechifor promite că şoseaua de centură a Sucevei va fi gata anul viitor

sosea-centura-suceava     Judeţul Suceava va avea, anul viitor, un buget cu 6,5 % mai mare decât cel actual, prognoza fiind de 601 milioane de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a anunţat că, din taxa pe valoarea adaugată, instituţiile descentralizate vor primi 96 de milioane de lei, iar Primăriile 405 milioane de lei.

Defalcarea din TVA pentru repararea drumurilor judeţene şi comunale va fi de 12 milioane, în timp ce unităţile administrativ teritoriale vor beneficia de echilibrarea bugetelor cu 8 milioane lei.

Nechifor speră ca bugetul să fie adotat cât mai repede la nivel central.

Nechifor: “Sper ca bugetul pe 2014 să fie adoptat cât mai repede. Ar fi o premieră în Parlament şi sper ca preşedintele să îl promulge, pentru că autorităţile au nevoie de el, ca să îşi facă nişte calcule. E bine să putem pune bugetul pe masa autorităţilor cât mai repede posibil. Îmi doresc ca, în decembrie, să avem şi Hotărârea de Consiliu Judeşean de repartizare a sumelor către autorităţile locale.”

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai adăugat că, anul viitor, vor fi primite fonduri suficiente pentru finalizarea lucrărilor la şoseaua de centură a Sucevei, precum şi pentru modernizarea drumului Suceava – Botoşani.

comments

comments




Leave a Reply

avatar