full screen background image

Absolvenţii Facultăţilor de Drept, noi şanse de a obţine o slujbă

Mirela Adomnicai     Şefa Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Suceava, Mirela Adomnicăi, a sesizat faptul că mulţi dintre absolvenţii Facultăţilor de Drept îşi găsesc foarte greu de lucru.

Notarii şi avocaţii alcătuiesc adevărate bresle, în care este foarte greu de pătruns.

Mirela Adomnicăi crede că, prin absolvirea şi a unui curs organizat de AJOFM, cresc mult şansele de angajare pentru licenţiaţii în drept.

Adomnicăi: “Un simplu curs de “inspector resurse umane”, care este cel mai scurt pe care-l organizăm, costă 900 de lei, ei îl pot face gratuit. Având o specializare juridică, având şi o calificare, atestată printr-un certificat, ca inspector de resurse umane, cumulul acesta de pregătire face să crească şansa lor de a se angaja într-o firmă. Practic, angajatorul îşi rezolvă două probleme: şi asistenţa juridică, şi personalul care să gestioneze problema de resurse umane.”

Directorul executiv al AJOFM Suceava reaminteşte angajatorilor că, de când nu mai există cărţi de muncă şi Inspectoratul Teritorial de Muncă nu mai gestionează dosarele de personal ale angajaţilor, au obligaţia de a avea o persoană desemnată care să se ocupe de aceste probleme.

comments

comments




Leave a Reply

avatar