full screen background image

Bătrân prădat de 3.800 de lei de un vânzător ambulant de porumb

porumb     Postul de poliţie Cacica a fost sesizat, prin “S.N.U.A.U 112”, despre faptul că, lui Anton  M., de 72 de ani, din localitate, persoane necunoscute i-au sustras suma de 3.800 de lei.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că ieri, în jurul orei 11.30, Anton M. se afla la locuința sa şi a observat că o utilitară a oprit în fața porții sale, din care au coborât trei persoane de sex masculin, care l-au întrebat dacă este interesat să cumpere boabe de porumb.

Bătrânul le-a spus celor 3 că este interesat să achiziționeze cantitatea de 500 de kg, fapt pentru care cei trei s-au oferit să-l ajute să transporte și să  depoziteze cantitatea de porumb cumpărată în șura locuinței.

În timp ce doi tineri ajutau partea vătămată la depozitarea sacilor, cel de-al treilea, profitând de vârsta înaintată a părții vătămate, a pătruns în bucătăria de vară şi, dintr-un dulap, a sustras suma de 3.800 de lei, după care au părăsit curtea locuinței.

De îndată, poliţiştii au demarat activităţile investigative, reuşind cu operativitate, în urma verificărilor, să identifice mijlocul de transport cu care autorii furtului s-au deplasat, respectiv autoturismul deținut de Virginel P., din comuna Baia.

Un echipaj de poliție s-a deplasat pe raza comunei Baia, unde i-au identificat pe Ilie P., de 25 de ani, din comuna Baia, Virginel P. și Benone M., care au recunoscut că, la 20 noiembrie, în jurul orei 11.00, au efectuat comerț cu porumb pe raza comunei Cacica, iar ulterior, s-a stabilit că Ilie P. este autorul furtului comis din locuința lui Anton M.

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit reclamantului, iar autorul este cercetat, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând a se dispune procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar