full screen background image

Recomandările poliţiştilor pentru evitarea înşelăciunilor

bani-romanesti     Deşi infracţiunile de înşelăciune şi furturile săvârşite prin diverse moduri de operare au fost mediatizate la timp, în vederea cunoaşterii de către populaţie a cauzelor, condiţiilor  şi împrejurărilor care au generat şi favorizat săvârşirea acestora, spre deosebire de alte infracţiuni, în aceste cazuri autorii se dovedesc a fi deosebit de inventivi, reuşind să găsească metode de a câştiga încrederea victimelor, lucru esenţial în reuşita acestora.

Poliţiştii solicită cetăţenilor, în special persoanelor vârstnice, să nu permită accesul în locuinţă sau în curte a unor persoane străine, care încearcă să vândă diverse bunuri, să plaseze materiale promoţionale sau să propune diverse acte de comerţ, aparent avantajoase.

Un alt tip de înşelăciune îl reprezintă vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic direct la domiciliu.

Aceste obiecte reprezentând diverse tigăi, covoare, perdele etc. sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului, iar în momente de neatenţie, sustrag chiar şi bunuri din casă.
De aceea, poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de oferte, care, de cele mai multe ori, sunt la preţuri foarte mari şi de proastă calitate.

De asemenea, nu lăsaţi să intre în locuinţa dvs. persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică, fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.

În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi, apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

comments

comments




Leave a Reply

avatar