full screen background image

Disponibilizaţii de la Termica au primit doar o treime din plăţile compensatorii

Ovidiu Dumitrescu termica     Disponibilizaţii de la Termica au intrat, până acum, în posesia a circa o treime din volumul plăţilor compensatorii promise la concedierea colectivă.

Astazi, la şedinţa Comisiei de dialog social de la Prefectură, reprezentaţii sindicaliştilor au cerut autorităţilor o poziţie clară în privinţa continuării plăţilor, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să facă lunar intervenţii.

Ei au precizat că mai rămân de achitat 4,5 milioane de lei celor care au fost disponibilizaţi.

Prefectul Florin Sinescu a precizat că societatea, aflată acum în insolvenţă, trebuie să asigure cele 18 salarii compensatorii, iar primarul Ion Lungu a menţionat că datoriile municipalităţii către Termica sunt de 3 milioane de lei, reprezentând diferenţa de tarif la energia termică.

La aceasta se adaugă încă 3,2 milioane de lei, rest din majorarea de capital social aprobată de Consiliul Local şi cu scadenţă la 1 ianuarie 2016.

Reprezentantul administratorului judiciar, Teodor Matei, a explicat că în momentul în care în conturile Termica intră banii viraţi de către Primărie, asociaţiile de proprietari sau din alte surse, administratorul judiciar poate face plăţi în conformitate cu prevederile legale, respectiv pentru cheltuielile curente.

Administratorul special al Termica, Ovidiu Dumitrescu, a precizat că, de pe 18 iunie de la intrarea în insolvenţă, s-au cumulat datorii  de 12 milioane de lei, adăugând că plăţile se fac întâi către furnizorii de utilităţi, după care către salariaţii disponibilizaţi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar