full screen background image

Capse şi pulbere pentru cartuşe de vânătoare, găsite la un bărbat din Cacica

cartuse de vanatoare     Astăzi, în cadrul unei acţiuni organizate de poliţiştii suceveni pe linia  verificării  modului în care sunt păstrate și asigurate armele de vânătoare de către titularii din zona localităţilor Todirești, Cacica și Cajvana, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au efectuat un control și la domiciliul lui Petru F., de 43 de ani, din comuna Cacica, posesor al permisului de armă din anul 2000, având înscrise o armă de vânătoare de calibrul 30.06, o armă de vânătoare de calibrul 12 și o armă de vânătoare de calibrul 16.

La controlul efectuat, au fost găsite, în lada de păstrare a armelor un număr de 45 de capse pentru cartuşe de vânătoare în stare de funcționare și un recipient din plastic, în care se afla cantitatea de 50 de grame de pulbere activă, pentru cartușe de vânătoare.

Cu privire la capsele și pulberea găsite, Petru F. a declarat că le are de mai mult timp și că nu cunoștea faptul că deținerea acestora este interzisă de lege.

Tot cu ocazia controlului, s-a constatat că, în lada metalică de păstrare a armelor, se aflau numai primele 2 arme descrise mai sus, cealaltă fiind adusă, de soția acestuia, dintr-o altă încăpere, unde se afla neasigurată corespunzător și asamblată pentru a fi folosită.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de “deținere de materii explozive fără drept”, faptă prev.și ped.de art.37 alin.1 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicată.

De asemenea, s-a procedat la ridicarea în vederea cercetărilor și a confiscării a celor 45 de capse pentru cartușe de vânătoare și a 50 de grame de pulbere.

Totodată, faţă de Petru F. s-a dispus măsura de anulare a autorizării și retragerea permisului de armă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar