full screen background image

Veşti proaste de la meteorologi: se întorc ploile

ploi sv     Încheiem săptămâna tot cu o vreme caldă pentru această perioadă din an, deşi termometrele pierd câteva grade faţă de sâmbătă. În schimb norii se înmulţesc şi vor împărţi cerul cu soarele. În plus, se întorc ploile, prezente local în vestul, centrul şi nordul ţării şi izolat în restul zonelor, iar în orele dimineţii, pe alocuri, în zonele joase de relief se formează ceaţă. Vor fi intensificări trecătoare ale vântului pe crestele montane şi în regiunile estice, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade în nord-vestul şi estul ţării şi 20 de grade în sud-vest şi centru

“Vremea va fi spendidă cel puţin pe parcursul zilei de sâmbătă, duminică norii se mai înmulţesc, ploile încep în partea de vest, nord, centru, vor fi posibile la nivel izolat şi în restul teritoriului. Vestea mai puţin bună este că în săptămâna care va veni ploile vor cuprinde majoritatea regiunilor ţării noastre”, a declarat meteorologul Gabi Băcilă, în exclusivitate la România TV.

“Din informaţiile de care ANM dispune, nu am spus că ninge pe 20, ci că după 20 noiembrie e posibil să ningă, se îndeplinesc condiţiile necesare, temperaturi negative şi noaptea şi ziua. Urmează 5-6 ploi în vest, care traversează toată ţara pe data de 6, apoi al doilea episod de ploi, 11-12 şi al treilea 18-20. De asemenea, lapoviţă şi  ninsoare în zonele înalte, 11-12 la fel, dar pe 18-20 este posibil ca în nordul ţării să avem lapoviţă şi ninsoare ceva mai extins.  La sfârşitul lunii noiembrie se pare că va fi iar o încălzire uşoară, iar după 10 decembrie încolo urmează răcirea la care se aşteaptă toată lumea. După 10 decembrie vom avea zăpadă mai ales în vest, centru, dar e posibil şi în toată ţara. Acele informaţii privind iarna grea nu sunt confirmate de serviciile meteo…informaţiile oficiale sună aşa: informaţiile la prognoza sezonieră spune că decembrie, ianuarie şi februarie sunt apropiate de norme. În a doua parte a lunii decembrie, prognozele arată temperaturi mai scăzute…două viscole în decembrie, patru în ianuare, dar asta înseamnă normal”, a declarat Ion Sandu, în exclusivitate la România TV.

comments

comments




Leave a Reply

avatar