full screen background image

Ţigări de 165.000 de lei, confiscate după urmăriri şi focuri de armă, la Straja

straja 1     Acţiunile poliţiştilor de frontieră suceveni, pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate, continuă.

Astfel, ieri, 5 noiembrie, în jurul orei 19.30, lucrătorii din cadrul S.P.F Brodina au observat, în apropierea frontierei de stat (pe raza localităţii Straja), un grup de persoane care transporta mai multe colete, de la linia de frontieră spre  interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a persoanelor şi, deoarece acestea nu s-au supus, lucrătorii au fost nevoiţi să folosească, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase şase focuri de avertisment, în plan vertical.

În acel moment, cei în cauză au abandonat coletele şi, profitând de terenul accidentat şi împădurit, au fugit în direcţii diferite.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea lui Laurenţiu S., de 19 ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.

Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Totodată, la faţa locului au fost descoperite mai multe baxuri, ce conţineau 16.460 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 164.600 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar Laurenţiu S. este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală  a frontierei de stat.

În cauză, se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar