full screen background image

Contrabandă de ţigări cărate cu roaba, la graniţa cu Ucraina

roaba 1     Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi – I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au depistat un cetăţean român care a încercat să introducă ilegal în ţară,  peste frontiera de stat,  aproximativ 1.500 de pachete cu ţigări de contrabandă, pe care le transporta cu ajutorul unei roabe.

În seara zilei de ieri, la nivelul S.P.F Rădăuţi din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.15, lucrătorii de frontieră au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, două persoane care transportau, dinspre frontieră spre interiorul ţării, în zona localităţii Vicov, mai multe colete voluminoase.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă, reuşindu-se reţinerea lui Ştefan P., în vârstă de 23 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.

La cercetarea terenului, au fost descoperite trei colete, care conţineau 1.430 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, care au fost transportate de la linia de frontieră, cu ajutorul unei roabe.

Imediat, au fost informaţi şi grănicerii ucraineni, care au comunicat faptul că, pe direcţia respectivă, au descoperit mai multe colete cu ţigări din acelaşi lot.

Ştefan P. este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 11.440 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În prezent, se efectuează verificări, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

comments

comments




Leave a Reply

avatar