full screen background image

Peste 100 de şoferi testaţi cu etilotestul, în cadrul unei acţiuni pe DN 17

POLITIST     În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, Serviciul Rutier Suceava a organizat şi desfăşurat o acţiune tematică, în data de 1 noiembrie, pe traseul Suceava DN 17 Gura Humorului – Frasin – C-lung Moldovenesc (inclusiv comunele arondate), ocazie cu care s-au constatat următoarele:

– infracţiuni constatate – 2 (alcoolemie şi cond. auto neînmatriculat);

– sancţiuni aplicate – 20, în valoare de 4.040 de lei;

– permise de conducere reţinute – 2, pentru conducere sub influența alcoolului;

– certificate de înmatriculare reţinute – 3 (2 lipsă ITP, 1 lipsă RCA);

– conducători auto testaţi cu etilotestul – 113.

Exemple:

Mihai H., de 31 de ani, din C-lung Moldovenesc, a condus auto pe str. Calea Bucovinei, din localitate, având o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.
I s-a întocmit dosar penal.

Bogdan S., de 33 de ani, din Iacobeni, a condus auto, pe DN 17A raza comunei Sadova, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din 19.10.2013.
I s-a întocmit dosar penal.

Mihai N., de 34 de ani, din C-lung Moldovenesc, a condus auto Renault cu nr. de înmatriculare SV-11-DAX, pe str. Calea Bucovinei, din localitate, având 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii reamintesc participanţilor la trafic că una din principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere este consumul de băuturi alcoolice.

Alcoolul la volan poate genera tragedii în trafic şi poate atrage răspunderea penală şi contravenţională.

comments

comments




Leave a Reply

avatar