full screen background image

Material lemnos în valoare de peste 50.000 lei, confiscat de poliţişti

furt lemne     În perioada 29 – 31 octombrie, echipele mixte de control constituite din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Serviciul de Ordine Publică şi specialişti silvici din cadrul ITRSV Suceava, au desfăşurat o acţiune în sistem integrat de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava, care desfăşoară activitate legată de  prelucrarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos, cu următoarele rezultate:

– dosare penale înregistrate – 2, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală;

– sancţiuni contravenţionale aplicate – 4, în valoare de 16.500 de lei,

– material lemnos confiscat – 437,67 de metri cubi, în valoare de 54.494,5 de lei.

Exemple :

În cadrul verificărilor efectuate la o întreprindere individuală din comuna Moldoviţa, s-a constatat că agentul economic a înregistrat în contabilitatea lunii noiembrie 2011, achiziţia cantităţii de 96 de metri cubi de lemn rotund răşinoase pe baza unor avize de însoţire ce nu pot fi considerate documente legale de provenienţă, întrucât nu aparţin emitentului, existând suspiciuni cum că această operaţiune comercială este fictivă. În cauză se va dispune efectuarea unei inspecţii fiscale, iar în situaţia în care se constată producerea unui prejudiciu bugetului de stat, se va înregistra dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală faţă de persoana vinovată.

În cadrul verificărilor efectuate la o societate comercială din Mestecăniş, s-a constatat că agentul economic a înregistrat intrarea în gestiunea depozitului de buşteni a unei cantităţi de cca. 430 de metri cubi de lemn rotund răşinoase, pentru care nu deţine provenienţă legală. În cauză se va dispune confiscarea materialului lemnos şi sancţionarea contravenţională a agentului economic, verificarea nefiind încă finalizată.

comments

comments




Leave a Reply

avatar