full screen background image

Ponta discută cu congresmani americani despre eliminarea vizelor

sua     Premierul Victor Ponta a anunţat că va discuta miercuri cu membri ai Congresului american despre necesitatea eliminării vizelor SUA pentru români.

“Am o întâlnire cu o parte din congresmanii, care sunt majoritatea republicani, care sunt direct implicaţi în elaborarea acestui proiect. Cel mai important este că mi-a fost confirmată participarea preşedintelui Comisiei Juridice, adică exact comisia care are în acest moment proiectul – un congresman republican foarte puternic – şi sper ca argumentele pe care le vom prezenta să ne ajute la un anumit moment. Vedeţi, e o lege uriaşă care priveşte toată migraţia şi recunoaşterea celor care sunt deja în America şi are un mic capitol pentru România şi Polonia, privind Visa Waiver”, a precizat, marţi seară, Victor Ponta.

Şeful Guvernului român a adăugat că nimeni nu are nimic în mod special împotriva României şi a Poloniei, dar discuţia amplă despre legea migraţiei îi desparte pe republicani de democraţi “aproape ireconciliabil”. El a spus că speră să se găsească “o soluţie tehnică prin care această parte să fie rezolvată”.

În acest sens, premierul Victor Ponta se va întâlni miercuri cu congresmanul Michael Turner (R-OH), copreşedintele Grupului pentru România din Congres, după care cei doi vor susţine declaraţii de presă comune. De asemenea, şeful Executivului de la Bucureşti va avea discuţii şi cu alţi lideri din Congres, potrivit agendei transmise de Biroul de presă al Guvernului.

Agenda de miercuri a vizitei oficiale în Statele Unite mai cuprinde întrevederea cu secretarul SUA pentru Comerţ, Penny Pritzker. De asemenea, Victor Ponta se va întâlni cu reprezentanţii conducerii Muzeului Memorial al Holocaustului, cu care va semna un acord de cooperare.

Ulterior, primul-ministru va avea o întâlnire cu reprezentanţii Center for American Progress (CAP).

În cadrul vizitei în SUA, Victor Ponta s-a întâlnit deja cu vicepreşedintele american Joe Biden, cu reprezentanţii companiilor americane ExxonMobil, Chevron, Motorola, IBM şi HP.

Şeful Executivului a relatat că Joe Biden i-a transmis că România rămâne pentru SUA un aliat important în regiune şi că ţara noastră trebuie să fie o punte către celelalte state din zonă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar