full screen background image

Ponta anunţă o rectificarea bugetară în luna octombrie

ponta     Premierul Victor Ponta a anunţat că în luna octombrie va fi operată o rectificarea bugetară.

“Azi, la Camera Deputaţilor, împreună cu ministrul Eugen Teodorovici voi prezenta Camerei Deputaţilor, după aceea dacă va fi cazul şi la Senat, stadiul actual al acordului de parteneriat între România şi UE privind mecanismul financiar multianual, bugetul 2014 – 2020”, a declarat Victor Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat în privinţa bugetului că este o urgenţă stabilirea formulei de descentralizare.

“Urgenţa este pregătirea bugetului, pentru că în funcţie de deciziile pe care le luăm referitoare la câtă, unde şi când descentralizare, de asemenea alte măsuri pe care le-am discutat, o variantă reducerea CAS, trebuie să intre în conceptul bugetului, în contrucţia bugetului şi aceasta este de fapt prioritatea şi pentru Guvern şi pentru Parlament”, a susţinut Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a explicat, la solicitarea jurnaliştilor, de ce ar opta pentru renunţarea la ideea prelungirii acordurilor cu FMI, precizând că în cazul actualului acord Guvernul şi-a atins toate ţintele convenite şi nu a mai împrumutat o nouă tranşă de bani.

comments

comments




Leave a Reply

avatar