full screen background image

Nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă

autostrada A3     Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a unor evenimente rutiere.

Pe autostrada A3 București – Ploiești vizibilitatea este redusă din cauza ceţii, pe alocuri sub 50 de metri, iar pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti la aproximativ 100 de metri pe raza judeţului Ilfov. Amintim că de marţi până joi, între orele 09.00 şi 18.00, se închide circulaţia pe DN66, pe sectorul cuprins între Bumbeşti-Jiu şi Petroşani (km 93+500 – km 126), pentru executarea unor lucrări la partea carosabilă. Traficul rutier se desfăşoară deviat, pe ruta DN67 Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea – DN7 Râmnicu Vâlcea – Veştem – Sibiu – Sebeş – Simeria – DN66 Simeria – Haţeg – Petroşani.

Din cauza lucrărilor la podul peste canalul Dunăre – Marea Neagră, începând din data de 1 octombrie 2013, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe DN39 Constanţa – Agigea, la kilometrul 8+988 de metri. Pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti, în zona lucrărilor la pasaje, la orele de vârf se formează coloane de autovehicule, pentru că două din cele patru benzi ale drumului sunt închise între kilometrii 62+525 de metri şi 64+575 de metri. Tot în judeţul Prahova, în staţiunea Sinaia, până la data de 5 noiembrie 2013, pe bulevardul Carol I, pe porţiunea cuprinsă între strada Gării şi aleea Peleşului, se execută lucrări de amenajare urbanistică. Traficul rutier rămâne deviat pe DN1 – varianta care trece prin dreptul gării.

Pe autostrada A1, la kilometrul 28, din cauza unor lucrări la pod, traficul rutier de pe sensul de mers Bucureşti – Piteşti a fost deviat pe banda a doua a sensului opus.

În judeţul Călăraşi, până la sfârşitul lunii octombrie, se execută lucrări de reparaţii pe DN4 Frumuşani – Olteniţa, între kilometrii 20 şi 60 şi pe DN31 Olteniţa – Mănăstirea, între kilometrii 32 şi 60, iar traficul rutier se desfăşoară îngreunat pe unele porţiuni.
În judeţul Olt au demarat lucrări de asfaltare a părţii carosabile pe DN65 (E574), între kilometrii 48 şi 36, pe tronsonul Slatina – Pădurea Sarului, iar circulaţia se desfăşoară pe un singur sens, alternativ.

Le reamintim transportatorilor că de luni până joi, între orele 6:00 şi 22:00, pe DN1 Bucureşti – Braşov se aplică restricţia de circulaţie pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane.

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două atenţionări nowcasting referitoare la ceaţă, care va determina reducerea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, până la ora 9.00 pentru judeţele Ialomiţa, Brăila, Ilfov, zona joasă a judeţelor Prahova, Buzău şi zona periferică a Capitalei şi până la ora 9.45, local, în judeţele Iaşi, Vaslui şi Galaţi , le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată, să mărească distanța în mers și să folosească luminile de întâlnire, iar când vizibilitatea scade semnificativ și pe cele de ceață.

comments

comments




Leave a Reply

avatar