full screen background image

Încălzire în şcoli şi grădiniţe

calorifer     Primăria Suceava face eforturi pentru a asigura căldura în şcolile din municipiu, în special în grădiniţe şi în unităţile din învăţământul primar.

Primarul Ion Lungu a declarat, azi, că peste 30 % din şcolile din Suceava au centrală proprie, o problemă fiind asigurarea agentului termic la cele din sistemul centralizat.

În această dimineaţă a început furnizarea căldurii la grădiniţele “Ţăndărică” şi “Princhidelul”, din Burdujeni.

Despre situaţia existentă, Lungu a declarat: “Din 31 de centre bugetare, la 11 dintre acestea sunt centrale termice pe gaz metan, şi am dat dispoziţie, încă de ieri, să fie pornite. La unităţile racordate la sistemul centralizat, e greu să asigurăm căldură, în condiţiile în care circuitele sunt comune cu cele ale abonaţilor casnici. La cele 2 grădiniţe din Burdujeni am reuşit să facem circuite separate, astfel încât să aibă căldură. La fel s-a procedat şi la Şcoala Generală nr. 1.”

Sucevenii racordaţi la sistemul centralizat ar putea primi căldură de pe 15 octombrie, pentru început doar pe timp de noapte.

Totuşi, Ion uLngu a a spus că aşteaptă consultările de marţea viitoare cu preşedinţii şi administratorii asociaţiile de propietari, pentru a lua o decizie finală.

comments

comments




Leave a Reply

avatar