full screen background image

Suspect în 6 cauze de tâlhărie, reţinut de poliţişti

suspect talh     În perioada iulie – august 2013, pe raza municipiului Suceava s-au săvârşit mai multe fapte de tâlhărie, prin smulgere de bijuterii.

Având în vedere frecvenţa săvârşirii faptelor , modul de operare, categoria victimală vizată – respectiv persoanele de sex feminin, aflate în zone neiluminate sau pe străzi lăturalnice, la nivelul IPJ Suceava, sub coordonarea Serviciului de Investigaţii Criminale şi a conducerii inspectoratului  s-a constituit o echipă specială pentru gestionarea acestei problematici.

Au fost desfăşurate activităţi operative specifice, totodată poliţiştii de prevenire intensificând activităţile de informare şi responsabilizare a cetăţenilor.

Urmare a activităţilor investigative desfăşurate s-a reuşit crearea unui cerc de suspecţi, fiind necesare activităţi de supraveghere şi documentare informativă a activităţii infracţionale.

În baza probatoriului administrat şi a indiciilor care au reieşit din activităţile investigative, în dimineaţa acestei zile poliţiştii judiciarişti, împreună cu luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale au desfăşurat trei percheziţii domiciliare (două în mun. Suceava şi una în comuna Zvoriştea), în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Suceava, fiind vizat principalul suspect, respectiv F. Iustinian, de 19 ani, din comuna Zvoriştea, fără forme legale în mun. Suceava.

În urma percheziţiilor, a fost identificat pentru a fi condus la audieri suspectul – F. Iustinian, de 19 ani, din comuna Zvoriştea, locuind fără forme legale în mun. Suceava,fiind, de asemenea, ridicate  mai multe bunuri şi mijloace materiale de probă.

În faţa probatoriului administrat, suspectul şi-a recunoscut faptele, participând ulterior la activităţile de conducere în teren şi reconstituire.

Au fost probate, fiind începută urmărirea penală, următoarele cauze:

La data de 22 iulie, în jurul orelor 20:40, partea vătămată G. Cecilia, în timp ce se deplasa pe str. Corneliu Coposu, din mun. Suceava, a fost acostată de o persoană care i-a smuls lanţul din aur, pe care îl purta la gât. Lanţul din aur era în greutate  de circa 16 grame.

La data de 28 iulie, în jurul orelor 19,30, partea vătămată O. Ana, în timp ce se deplasa pe str. 6 Noiembrie, din mun. Suceava, a fost acostată de o persoană neidentificată, care i-a smuls lanțul de aur pe care îl purta la gât. Lanţul  din aur era în greutate  de aprox. 15 grame.

La data de 11 august, în jurul orelor 19:00, partea vătămată G. Maria, în timp ce se deplasa pe str. Aleea Venus, din mun. Suceava, a fost acostată de o persoană neidentificată, care i-a smuls lanţul de 8 grame din aur de la gât.
La data de 19 august, în jurul orelor 19:40, partea vătămată A. Maria, în timp ce se deplasa pe str. Mihai Viteazul, din mun. Suceava, între blocuri, a fost acostată de o persoană neidentificată, care a agresat-o și, după ce a trântit-o la pământ, i-a smuls lanţul din aur, pe care îl purta la gât. Datorită faptului că lănțișorul s-a rupt și a rămas agățat de haine, autorul a reușit să sustragă doar medalionul din aur cu diamant, fugind apoi printre blocurile din zonă.

La data de 25 august, în jurul orelor 20:00, partea vătămată C. Elena, în timp ce se deplasa pe str. Mărășești, a fost acostată de o persoană neidentificată, care i-a smuls lanțul de aur de la gât. Lanţul din aur era în greutate  de circa 3 grame, lungime 30 cm.

La data 30 august, partea vătămată Virginia Ț., în timp ce se afla  pe o bancă în parcul din intersecția străzilor Mărășești și Mărăști, în jurul orei 21:10, a fost acostată de o persoană neidentificată, care i-a smuls lanţul din argint, pe care îl purta la gât. Lanţul din argint era în greutate de aprox. 7 grame.

În baza probatoriului administrat, F. Iustinian a fost reţinut de poliţişti pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Totodată cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar