full screen background image

Peste două miliarde de euro, trimise în țară de românii din străinătate

euroi     Românii care lucrează în străinătate au trimis în țară, în primele șapte luni ale anului curent, puțin peste două miliarde de euro, suma menținându-se la nivelul minim al ultimilor nouă ani.

Cifrele din 2013 arată că țările cu largi comunități de români se confruntă în continuare cu criza economică și cu un șomaj acutizat, acestea fiind chiar mai slabe decât în perioada 2009-2011.

Transferurile curente din străinătate către România, cu excepţia celor ale administraţiei publice – majoritatea efectuate de românii care muncesc peste hotare – au ajuns în după primele şapte luni ale acestui an la 2,011 miliarde de euro, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României.

Valoarea este cu aproape peste 8% mai mică decât cea înregistrată în primele şapte luni din 2012 şi la jumătate comparativ cu primul semestru din 2008, an în care remiterile au înregistrat un maxim-record.

Muncitorii români din străinătate reușesc cu greu să trimită în prezent banii pentru ca cei din țară să reușească să-și acopere cheltuilelile curente.

comments

comments




Leave a Reply

avatar