full screen background image

Medicii se pregătesc de proteste

medic de familie     De mâine şi până la 27 septembrie, cadrele medicale din toată ţara vor veni la Bucureşti pentru a picheta Ministerul Sănătăţii şi cel al Finanţelor, iar în noiembrie sunt hotărâte să intre în grevă generală. Principala nemulţumire a personalului sanitar este legată de nivelul salariilor.

Angajații cer lefuri mai mari și majorarea fondurilor alocate sectorului la minim 6% din PIB. Sindicaliștii spun că nu e normal ca nivelul salarizării să fie același cu cel din 2010. Medicii mai spun că fac o muncă epuizantă, cu riscuri majore, dar nu se bucură de respectul cuvenit din partea autorităților.

De asemenea, pentru calitatea și rapiditatea serviciilor, medicii spun că este necesar ca spitalele cu paturi să rămână în sistemul public de sănătate. În plus, angajații acuză guvernanții de inconsecvență și cer ca măsurile care se vor lua de acum înainte să aibă la bază o consultare reală.

Săptămâna trecută, ministrul sănătății, Eugen Nicolăescu, spunea că a făcut câteva calcule şi a ajuns la concluzia că doar 8.000 din cei 42.000 de doctori ar avea motive să fie nemulţumiţi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar