full screen background image

Siguranţa elevilor în noul an şcolar, prioritate a poliţiştilor

an scolar 1     Astăzi, la sediul IPJ Suceava, sub conducerea prefectului judeţului, Florin Sinescu, şi a reprezentanţilor poliţiei şi jandarmeriei, a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii a 23 de firme de pază şi protecţie şi sisteme de securitate.

Totodată, s-au stabilit măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă în unităţile de învăţământ, 334 de poliţişti urmând a participa la activităţile de deschidere a anului şcolar 2013/2014.

Pentru Poliţia suceveană, siguranţa în unităţile de învăţământ constituie şi în cursul acestui an şcolar, o prioritate.

În primele 6 luni ale anului 2013, la nivelul județului Suceava, au fost sesizate 17 infracţiuni în care au fost implicaţi elevi.

Sunt cu 7 fapte mai puţin decât în anul precedent, iar această scădere şi acest trend pozitiv reprezintă rodul colaborării între poliţişti, profesori şi părinţi.

În contextul începerii anului şcolar 2013/2014, la data de 16 septembrie, conducerea IPJ Suceava a solicitat luarea unor măsuri suplimentare specifice care să conducă la îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

În acest sens, s-a dispus ca patrulele de poliţie http://casinocosm.net să fie prezente în zona şcolilor, fiecare unitate de învăţământ fiind dată în responsabilitatea unui poliţist de proximitate sau care are atribuţii pe această linie şi care are îndatorirea de a monitoriza în permanenţă evenimentele din zona şi a asigura ordinea şi liniştea publică. Unităţile de învăţământ au fost incluse în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare şi relaţionare.

În data de 16 septembrie un număr de 334 de poliţişti vor participa la deschiderea anului şcolar şi vor prezenta mesajul poliţiei cu ocazia deschiderii anului şcolar 2013/2014, promovând totodată recomandări cu caracter preventiv.

Poliţiştii din structurile de prevenire, de proximitate şi de la posturile comunale vor avea întâlniri atât cu reprezentanţi ai şcolii, cât şi cu părinţi şi elevi.
În anul şcolar 2013/2014 poliţiştii de prevenire suceveni vor pune în practică un Program de pregătire juridică şi antiinfracţională a elevilor.

Specialiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vor elabora teme de pregătire ce vor fi promovate la nivelul unităţilor de învăţământ în cadrul orelor de dirigenţie şi cu prilejul altor acţiuni cu caracter de informare şi prevenire.

De asemenea,în vederea asigurării unui cadru unitar de desfăşurare a activităţilor, la nivel judeţean a fost elaborat sub coordonarea Instituţiei Prefectului – Judeţul Suceava un Plan Cadru de Cooperare asumat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul Judeţean Şcolar.

comments

comments




Leave a Reply

avatar