full screen background image

Flutur cere Guvernului să nu taie din banii de navetă ai elevilor

flutur     Liderul PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, cere Guvernului Ponta sa nu taie din banii de navetă şcolară.

Printr-un comunicat de presă remis redacţiei noastre, Flutur spune:

“După ce a introdus noi taxe si impozite, Guvernul USL taie şi din banii copiilor care merg la şcoală. Cer premierului Victor Ponta să renunțe la aceste tăieri. La nivelul întregii țări, peste 170.000 de copii vor fi afectați, iar în județul Suceava sunt peste 7.000 de copii care au nevoie de abonamente.

Atrag atenția guvernanților USL că județul Suceava, cu un relief muntos în mare parte, are localitățile dispersate, copii fiind obligați să pargurgă distanțe mari până la şcoală.

Măsura necugetată a Guvernului afectează multe familii cu copii școlari.

Dacă Guvernul USL are un minim respect pentru educație, pentru copiii care merg la şcoală şi pentru familiile acestora, trebuie să renunțe la ciunțirea fondurilor pentru navetă.

USL ia o măsură care crește riscul de abandon școlar.

Avertizez că, prin tăierea fondurilor pentru navetă, Guvernul încalcă Legea Educației Naționale, care prevede că elevilor care fac naveta li se decontează banii de transport.

Guvernul nu trebuie să uite de restanţele pe care le are către zeci de mii de elevi din mediul rural și care sunt afectați de nedecontarea cheltuielilor de transport.

Guvernarea USL ar trebui să sprijine primăriile cu fonduri pentru a fi asigurată decontarea navetei şi pentru personalul didactic.

În caz contrar, mai mulţi învățători sau profesori vor fi afectați, iar o parte dintre școlile din mediul rural nu ar mai beneficia de cadre didactice calificate.

Vorbim, în fond, despre drepturi egale de acces la toate nivelurile şi formele de învățământ.

Copiii din aceste şcoli au, şi ei, dreptul la un învățământ de calitate, cu personal didactic calificat.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar