full screen background image

Cădere drastică a încasărilor Primăriei, din pieţe şi Bazar

bazar     Municipalitatea  suceveană şi-a propus să modernizeze toate pieţe agroalimentare din reşedinţa de judeţ, însă iniţiativa este frânată de încasările slabe ale Direcţiei Administraţiei Pieţelor.

Lungu susţine că acestea sunt tot mai mici, anul trecut, în comparaţie cu 2008, sumele adunate din închirieri fiind în scădere cu 22,45%.

La fel, în acelaşi interval, veniturile Direcţiei Administraţiei Pieţelor, realizate de pe urma activităţii din Complexul Comercial Bazar, s-au diminuat cu 27,44%. Astfel, în condiţiile în care taxele şi impozitele au  rămas la fel, în 2012, s-a încasat cu 3,8 milioane de lei mai puţin decât în urmă cu 4 ani.

“Este şi acolo criză economică, de aceea banii sunt mai puţini, fapt care nu ne permite să avem resurse financiare pentru a moderniza şi celelalte pieţe, respectiv cea din cartierele <George Enescu> şi Burdujeni”, a precizat edilul şef sucevean.

În 2012, din Bazar, la bugetul Direcţiei Administraţiei Pieţelor au intrat 3,8 milioane de lei, raportat la 5,2 milioane de lei, în 2008.

“O parte dintre comercianţi nu-şi mai desfăşoară activitatea, după modernizarea Bazarului scăzând numărul de chioşcuri. Pe de altă parte, unii dintre ei au restanţe la plata obligaţiilor, aceştia motivând că nu sunt bani”, a conchis Lungu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar