full screen background image

Consilierii locali PDL vor salvarea handbalului sucevean

handbalsuceava     În ședința ordinară a Consiliului Local Suceava, din data de 29 august, consilierii Partidului Democrat Liberal doresc să supună atenției deliberativului problema Clubului Sportiv “Universitatea” Suceava, care se află în pragul desființării ca urmare a unui raport al Curții de Conturi, care instituie obligativitatea returnării unor sume de bani primite de acesta de la Consiliul Local Suceava.

Liderul grupului de consilieri locali PDL Suceava, Lucian Harşovschi, a trimis, pe această temă, un comunicat de presă pe care-l prezentăm în cele ce urmează:

“În vederea identificării unei soluții pentru salvarea handbalului suceavean, invităm la această ședință pe toți iubitorii acestui sport și persoanele interesate din cadrul clubului.

Menționăm că și alte cluburi sportive din țară s-au confruntat cu probleme asemănătoare, însă municipalitățile au identificat soluții pentru salvarea activităților sportive respective.

În acest sens, după analizarea modului de finanțare a altor cluburi sportive și după discuții avute cu reprezentanți ai handbalului suceavean, consilierii PDL propun constituirea unei asociații sportive care să aibă ca membrii fondatori consiliul local Suceava, Universitatea “Ștefan cel Mare” și foști antrenori și jucători de handbal care au contribuit la rezultatele bune ale actualului club, la care se pot adăuga și alte persoane fizice sau juridice care doresc să sprijine acest sport.

Menționăm că această soluție respectă recomandările Curții de Conturi care cere ca organele administrației publice locale să nu aibă doar rolul de a finanța activitățile sportive, ci și acela de a participa direct la realizarea unor acțiuni, proiecte sau servicii de interes public local.

Această soluție propusă de consilierii PDL a mai fost aplicată și de alte municipalități, ultima dată de către municipiul Turda care s-a asociat cu „ASOCIATIA HANDBAL CLUB POTAISSA TURDA”, prin H.C.L. nr. 175/25.07.2013.

În anexă transmitem spre informare și analiză această hotărâre, precum și avizul de legalitate al acesteia, dat după verificarea conformității cu legislația în vigoare și cu recomandările Curții de Conturi cu privire la finanțarea cluburilor profesioniste de handbal de la bugetele locale.

În anul 2013, Clubul Sportiv Universitatea Suceava a primit de la municipalitate doar 10% din suma aprobată de către Consiliul Local pentru handbalul suvevean, iar dorința PDL Suceava este ca sumă ramasa să constituie aportul de capital la constituirea noii asociații sportive, precum și cotizația municipiului pentru primul an de activitate a noii asociații. Ca și în celelalte situații similare din țară, noua asociație va prelua locul în campionat și palmaresul fostului club sportiv.

Având în vedere faptul că mai multe persoane implicate în handbalul sucevean susțin că ar exista interese pe plan local pentru desființarea clubului și preluarea locului din campionat al acestuia de către o echipa din Vaslui sau una din Călărași, precum și pentru realocarea sumelor destinate inițial handbaluilui către alte proiecte, PDL solicită consilierilor locali indiferent de culoarea politică să participe la salvarea acestui sport la Suceava.

De asemenea, PDL face un apel către toate persoanele interesate de existența unei echipe de handbal de primă ligă la Suceava să participe la ședința publică a Consiliului Local din data de 29 august, pentru a susține inițiativa PDL și pentru a contrubui cu sugestii la un viitor proiect de hotărâre referitor la constituirea viitoarei asociațiii sportive. În momentul de față există o echipă de hanbal masculin care a demonstrat că poate face performanță și un grup de antrenori și foști jucători care doresc să se implice pentru a ajuta acest sport să existe în continuare la cel mai înalt nivel la Suceava și ar fi păcat ca munca acestor oameni să se piardă din cauza unor interese meschine sau din lipsă de voință politică.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar