full screen background image

Festivalul Naţional al Păstrăvului, la Ciocăneşti

festival pastrav     Până pe 18 august, în comuna Ciocăneşti se desfăşoară cea de a X-a ediţie a “Festivalului Naţional al Păstrăvului”.

Azi, 16 august, între orele 7.00 şi 10.00 se va desfăşura concursul local de pescuit.

De la ora 11.00 vor porni plutele pe Bistriţa Aurie, iar de la ora 17.00 se va desfăşura prima manşă a Concursului Naţional de Pescuit.

De la ora 20.00, turiştii, localnicii, plutaşii şi pescarii se vor aduna în jurul focului alături de “Haiducii” şi “Datina”.

Sâmbătă, 17 august, de la ora 7.00, va avea loc manşa a II-a a Concursului Naţional de Pescuit. La ora 11.00, cei prezenţi la Ciocăneşti sunt invitaţi “Sus, sus, sus la munte sus, că acolo şi păstrăvu-i dus”, în Munţii Suhard, de Călin Brăteanu şi Ansamblul “Brăduţul” din Botoş.

După festivitatea de premiere a concursului de pescuit, programată la ora 14.00, se va da startul la concursul gastronomic.

Seara se va încheia cu muzică bună la foc de tabără, printre invitaţi numărându-se Sorin Ursan Delaclit, Mircea Baniciu şi Ami.

Duminică, 18 august, la baza sportivă “Suhardul” vor avea loc mai multe competiţii sportive începând cu ora 11.00.

Tot de la ora 11.00, amatorii de senzaţii tari sunt aşteptaţi la rafting pe Bistriţa Aurie.

La ora 15.00 va avea loc festivitate de premiere a celor mai frumoase case, a celor mai frumoase grădini cu flori şi a celor mai frumoase păstrăvării.

De la ora 15.30 va începe un spectacol folcloric în cadrul căruia vor evolua Ansamblul “Bistriţa Aurie” din Ciocăneşti, soliştii vocali Ana Maria Chiloti, David şi Miruna Ţăran, Aura Niculiţă, Pavel Roată, Ansamblul “Arcanul” al Universităţii Suceava, Ansamblul “Ciprian Porumbescu” din Suceava şi invitaţii săi, soliştii vocali Sorin Filip, George Finiş, Rodica Andronic, Lucica Păltineanu, Nicolae Vieru şi soliştii instrumentişti Ionuţ Ţanţa, Adrian Semeniuc, Dan Decebal Chitic, Constantin Pascal.

Seara se va încheia cu recitalul oferit de Alexandru Recolciuc şi Hora Plăieşilor cu Elisa Hechelciuc. Spectacolul din după-amiaza zilei de duminică va fi presărat cu momente umoristice oferite de Ioan Seleşi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar