full screen background image

Recomandările poliţiştilor pentru o vacanţă în siguranţă

Politia     Pentru ca sucevenii şi turiştii care se află în judeţul nostru să se poată bucura în linişte de zilele libere, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale şi de patrulare cu precădere în zona lăcaşelor de cult, dar şi a zonelor de agrement, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, identificarea şi monitorizarea persoanelor cu un comportament antisocial (cerşetori, hoţi din buzunare etc.), precum şi prevenirea oricăror incidente ce pot  tulbura ordinea şi liniştea publică.

Poliţiştii îi sfătuiesc totodată pe cetăţeni să manifeste atenţie la bunurile pe care le au asupra lor (bijuterii, sume de bani etc.) şi care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii rele, să nu îşi lase eventualele bagaje nesupravegheate, iar în cazul în care sunt însoţiţi de copii, să le acorde o atenţie deosebită, deoarece se pot rătăci cu uşurinţă.

De asemenea, pentru cetăţenii care vor alege să îşi petreacă timpul liber în natură, la picnicuri, facem următoarele recomandări, în conformitate cu prevederile Legii 52/2012, privind desfăşurarea activităţilor de picnic:

– să aprindă focul numai în locuri special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă;
– să respecte programul locaţiei unde se organizează aceste activităţi în aer liber;
– Să păstreze locul curat şi nealterat.

Încălcarea acestor prevederi legale se sancţionează cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei.

Pentru a solicita sprijinul Poliţiei, cetăţenii pot apela numărul de telefon 112 sau pot solicita intervenţia celui mai apropiat echipaj de poliţie.

Reamintim cetăţenilor că în această perioadă toate autospecialele echipate cu aparate radar execută misiuni pe drumurile naţionale şi europene din judeţ, 156 de poliţişti rutieri fiind prezenţi la datorie pentru a se asigura că sucevenii şi turiştii beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere.

Poliţiştii recomandă celor de la volan să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare.
– Atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
– Circulaţi cu viteză moderată! Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic generează accidente grave de circulaţie;
– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Alcoolul diminuează considerabil reflexele;
– Folosiţi centura de siguranţă! Acest accesoriu vă poate salva viaţa;
– Folosiţi  corect luminile  pentru a vă face vizibili în trafic;
– Nu conduceţi maşina când sunteţi obosiţi! Oboseala la volan vă poate fi fatală. Evitaţi pe cât posibil să circulaţi, pe distanţe lungi, noaptea.

Totodată, zilnic, în această perioadă, un număr de 12 de poliţişti din cadrul Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava vor organiza patrule şi activităţi de menţinere a ordinii publice în câte 10 trenuri şi acţiuni specifice în 7 staţii CFR şi triaje.

Poliţiştii TF vor organiza acţiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei şi în incinta şi zona Aeroportului Ştefan Cel Mare Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar