full screen background image

Răsturnare de situaţie în cazul tablourilor furate din Rotterdam

rotterdam     Mama unuia dintre suspecţi a declarat că tablourile nu au fost arse, aşa cum se afirmase iniţial, a spus avocata unuia dintre învinuiţii din acest dosar, care i-a sfătuit pe aceştia să declare unde pot fi găsite operele.

Astăzi, inculpaţii s-au aflat pentru prima dată în faţa magistraţilor Judecătoriei sectorului 3 sub acuzaţia de furt calificat.

Un al şaselea inculpat va fi judecat în lipsă pentru că este de negăsit.

Cei şase români sunt acuzaţi de procurorii DIICOT că au furat şi vândut şapte tablouri dintr-un muzeu din Rotterdam semnate de pictori celebri cum ar fi Picasso, Matisse, Gauguin.

Valoarea prejudiciului se ridică la 18 milioane de euro.

Potrivit expertizei făcute de specialiştii Muzeului Naţional de Istorie a României, cuiele găsite în cenuşa analizată în dosarul furtului de la muzeul din Rotterdam, ridicată la percheziţii, sunt mai vechi de sfârşitul secolului al XIX-lea, fiind făcute manual, iar după numărul acestora, ar fi fost arse cel puţin trei tablouri.

Totuşi aceştia au adăugat că nu poate spune cu exactitate dacă tablourile arse fac parte din cele şapte opere de artă furate de la muzeul din Rotterdam.

comments

comments




Leave a Reply

avatar