full screen background image

Trei sportivi români, suspendaţi pentru dopaj

razvan martin     Trei halterofili români, Elena Ramona Andrieş, Răzvan Martin, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, şi Marius Danciu, efectuează în prezent suspendări de câte doi ani, după ce au fost găsiţi dopaţi, potrivit listei publicate de Federaţia Internaţională de Haltere (IWF), citată de AGERPRES.

Andrieş şi Martin au fost depistaţi pozitivi la Campionatele Europene de anul acesta, în aprilie, la Tirana, unde Elena a cucerit o medalie de argint (smuls) şi două de bronz (aruncat şi total) în limitele categoriei 48 kg, iar Răzvan a luat un argint la aruncat şi bronz la total, în limitele categoriei 77 kg. Ambii sportivi au fost controlaţi pozitiv la stanozolol, Elena Andrieş fiind suspendată doi ani, din 8 aprilie 2013 până pe 8 aprilie 2015, iar Martin între 11 aprilie 2013 şi 11 aprilie 2015.

României i-au fost retrase cele cinci medalii cucerite de sportivi.

Răzvan Martin a cucerit medalia de bronz la JO 2012, în limitele categoriei 69 kg. În palmaresul său mai figurează trei medalii de argint la Europenele din 2011 (Kazan) şi trei de aur la cele din Antalya (2012).

Marius Danciu se află în stare de suspendare din data de 15 noiembrie 2012 (va expira pe 21 decembrie 2014), după ce a fost găsit pozitiv la metandienonă.

Pe 9 septembrie anul acesta îi va expira suspendarea de doi ani altui halterofil român, Leonard Cobzariu, după ce în aprilie i-a expirat o sancţiune similară lui Alexandru Roşu.

Cei trei sunt ultimele nume de pe o listă destul de lungă cu halterofili români dopaţi pe care mai figurează Traian Cihărean, Valeriu Calancea (suspendat în perioada 2007-2009), Florin Veliciu (2006-2008), în timp ce Ninel Miculescu a fost suspendat pe viaţă pentru dopaj în 2010.

comments

comments




Leave a Reply

avatar