full screen background image

“Anvelopa salarială” nu acoperă salariile de la Primăria Suceava

primaria-suceava 2     Primăria municipiului Suceava intervine la Ministerul Finanţelor Publice în vederea aprobării rectificării bugetului local cu suma de 900.000 de lei, bani necesari asigurării cheltuielilor de personal până la încheierea anului 2013.

Primarul Ion Lungu precizează că demersul survine prevederilor legale privind în încadrarea în “anvelopa salarială”, nefiind vorba despre o fundamentare greşită a bugetului.

“Am făcut demersuri pentru a ni se permite modificări în plus de aproximativ 900.000 de lei, necesare asigurării, până la sfârşitul anului, a salariilor pentru autorităţile executive ale Primăriei municipiului Suceava. Sperăm să primim această aprobare de la Ministerul de Finanţe, în aşa fel încât să putem face rectificări în perioada următoare. Nu a fost vorba despre o greşeală de fundamentare, ci despre respectarea legislaţiei, care stabileşte o anumită anvelopă salarială””, precizează edilul şef sucevean.

Lungu arată că, deoarece Ministerul de Finanţe a aprobat, iniţial, o anumită anvelopă salarială, banii nu există doar “în scripte”, edilul şef exprimându-şi convingerea că intervenţia sa va avea câştig de cauză.

Aceste inconveniente au apărut, potrivit şefului administraţiei locale, ca urmare a majorării cu 7,4% a salariilor bugetarilor şi promovării în trepte a personalului, ambele situaţii ivite după aprobarea bugetului local.

Primarul Sucevei a ţinut să menţioneze că va fi asigurată “anvelopa salarială restantă şi că, nici într-un caz, nu se pune problema lipsei de lichidităţi pentru plata salariilor”,

Recent, autorităţile locale au aprobat o rectificare a bugetului local, cu transferuri de sume de la un capitol de cheltuieli la altul, astfel încât, lucrătorii direcţiilor executivului să-şi poată lua banii.

“Am făcut rectificări în cadrul capitolului cheltuieli de personal, care vor fi redistribuite între capitole, pentru a putea asigura salariile, în trimestrul al treilea, la Poliţia Locală, Administraţia Pieţelor, precum şi la celelalte direcţii din cadrul Primăriei municipiului Suceava”, a explicat Lungu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar