full screen background image

Cazuri de evaziune fiscală, reclamate la Direcţia Finanţelor

DGFPS     În luna iunie 2013, la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava au fost înregistrate 5 petiţii, se arată într-un raport privind activitatea acestei instituţii.

Potrivit informării amintite, 4 dintre petiţii au provenit de la persoane fizice, iar cealaltă de la o persoană juridică.

Prin respectivele misive s-au reclamat un caz de comitere de infracţiuni de către administratorul unei societăţi; unul privind neîndeplinirea atribuţiilor de verificare a unei asociaţii non-profit de către Garda Financiară; altul prin care se solicită sprijin pentru recuperarea unor sume obţinute prin hotărâri judecătoreşti, precum şi două cazuri de evaziune fiscală.

Responsabilii DGFP arată că, în funcţie de aspectele reclamate, petiţiile au fost transmise Corpului de control al Autorităţii Naţionale pentru Administrare Fiscală, Gărzii Financiare, Compartimentului „Metodologie şi asistenţă contribuabili” a DGFP Suceava şi, respectiv, la Serviciul juridic al acestei instituţii.

Tot în luna iunie, la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava au solicitat audienţe 18 persoane, problemele prezentate de către acestea fiind similare celor prezentate prin petiţii, cererile depuse intrând pe circuitul legal de rezolvare.

În situaţia în care obiectul audienţei a depăşit aria de competenţă a DGFP, cetăţenilor veniţi în audienţă li s-a asigurat consilierea, în vederea adresării la instituţiile cu competenţe în soluţionarea cererilor. În altă ordine de idei, în iunie, la DGFP Suceava s-au înregistrat fiscal 72 societăţi comerciale, anterior acestea fiind înmatriculate la Oficiul Registrul Comerţului.

Totodată, procesate au fost 8 înregistrări fiscale de la persoane fizice, 214 declaraţii de menţiuni privind modificări de vector fiscal dintre care 159 depuse la DGFP, de către agenţii economici, iar 55 primite de la organele fiscale teritoriale.
Pe de altă parte, pe durata lunii iunie au fost eliberate 138 de caziere fiscale, 136 dintre acestea pentru persoane juridice.

comments

comments




Leave a Reply

avatar