full screen background image

PNL Iaşi îl susţine pe Relu Fenechiu

relu-fenechiu     Organizaţia Judeţeană a PNL Iaşi îşi exprimă public “sprijinul ferm” pentru Relu Fenechiu, deputat şi preşedintele filialei ieşene, şi arată că până la o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei, PNL Iaşi crede profund în nevinovăţia acestuia, potrivit unei scrisori deschise remise presei.

“Decizia în primă instanţă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu schimbă cu nimic susţinerea enormă de care se bucură domnul Fenechiu în rândul membrilor PNL Iaşi, a parlamentarilor, a primarilor noştri, a consilierilor locali şi judeţeni, a liberalilor cu funcţii de răspundere în administraţia centrală sau locală”, se arată în scrisoarea remisă miercuri agenţiei MEDIAFAX.

Conform sursei citate, până la o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei, PNL Iaşi “crede profund” în nevinovăţia lui Relu Fenechiu, “unul din cei mai eficienţi oameni politici atât la nivel local, cât şi naţional”.

Organizaţia Judeţeană a PNL Iaşi arată că acesta “a vorbit mereu public despre regimul Băsescu, devenind unul din cei mai mari adversari ai acestuia, bătălie politică ce şi-a atins apogeul în vara anului 2012, când Fenechiu a coordonat la nivel naţional campania pentru referendumul ce a adus la urne peste 7,4 milioane de români care i-au spus actualului preşedinte «ADIO!», fapt ce a atras ura Cotroceniului”.

“Nu putem să nu remarcăm faptul că, inculpat în două dosare penale, Traian Băsescu, singurul şef de stat din Europa aflat în această situaţie, nu a fost niciodată, începând cu 2005, chemat de procurori să dea nici măcar o declaraţie. Aflat la adăpost de braţul justiţiei, acesta a transformat sistemul în propriul mecanism de denigrare, compromitere şi hărţuire a adevrsarilor politici. Ultimii ani au arătat cu precădere că oameni politici nevinovaţi au fost compromişi, fiind chemaţi la DNA într-un joc degradant de răzbunare politică, sau trimişi în judecată şi achitaţi în final”, se menţionează în scrisoarea deschisă.

Semnatarii documentului afirmă că România europeană nu poate fi ţara unor decizii arbitrare, comandate politic ca urmare a unor “răzbunări iraţionale dictate de o persoană care a distrus instituţiile statului, a subjugat justiţia şi aruncat ţara în cel mai negru regim din ultimii 23 de ani”.

Conducerea PNL Iaşi îşi exprimă speranţa că justiţia va soluţiona cât mai repede, definitiv şi irevocabil, acest caz.

“Mult mai important însă, pentru societatea românească şi pentru parcursul nostru european, este ca justiţia să se debaraseze de practicile totalitare şi să caute dreptatea judecând faptele după dovezi concludente, şi nu după comenzi politice”, susţin membrii Biroului Politic Teritorial al Partidului Naţional Liberal Iaşi.

Aceştia susţin că, avându-l pe Relu Fenechiu la conducere, “unul din cei mai eficienţi oameni politici atât la nivel local, cât şi naţional”, organizaţia locală a PNL a obţinut încrederea zecilor de mii de ieşeni, încredere datorată promisiunilor onorate şi tuturor lucrurilor bune care s-au realizat pentru judeţ în ultimii ani.

Potrivit acestora, faptul că PNL Iaşi este cea mai puternică organizaţie liberală din România se datorează în mare parte preşedintelui ei.

Semnatarii scrisorii deschise subliniază că acesta a fost ales, în decembrie 2012, de către ieşenii din colegiul său cu aproape 70 la sută din voturi, în condiţiile în care se cunoştea faptul că dosarul său era în instanţă. Ei vorbesc, de asemenea, şi despre performanţele sale ca ministru al Transporturilor şi de faptul că Relu Fenechiu a fost mereu un lider autentic al PNL, “un om cu principii solide şi cu demnitate, fapt recunoscut chiar şi de adversarii politici”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar