full screen background image

Examenele de admitere la liceu şi facultate ar trebui reintroduse

bacalaureat-2013     Admiterea la liceu şi la facultate ar trebui să se facă din nou pe bază de examen, susţin foştii miniştri ai Educaţiei, Ecaterina Andronescu şi Liviu Pop.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, AGERPRES, de Federaţia Sindicatului Liber din Învăţământ (FSLI), senatorul Liviu Pop şi prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu s-au întâlnit, joi, cu reprezentanţi ai FSLI, în cadrul discuţiilor fiind evidenţiată necesitatea reintroducerii examenului de admitere la liceu şi în universităţi.

“Cred că admiterea obligatorie în universităţi scade presiunea de la Bacalaureat şi examenul redevine ceea ce în mod normal trebuie să fie. Şi anume, o evaluare de sfârşit de ciclu şi mi se pare că lucrul acesta este corect şi putem rezolva modificând legea. Trebuie să schimbăm legea. Consider că am putea face acest lucru pentru anul următor”, a afirmat Ecaterina Andronescu în cadrul întâlnirii.

Din punctul de vedere al senatorului Liviu Pop, în momentul de faţă există o presiune atât asupra elevilor, cât şi a cadrelor didactice. În clasele V-VIII se doresc medii foarte mari, fără a se ţine însă cont de faptul că notele trebuie să reflecte cunoştinţele elevilor.

“Doar în acest fel Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională vor redeveni ceea ce trebuie să fie, şi anume o evaluare pentru fiecare elev, la finele unui ciclu de învăţământ”, se arată în comunicatul FSLI.

comments

comments




Leave a Reply

avatar