full screen background image

Sucevenii cedează nervos, din cauza facturilor mari la utilităţi

Doroftei     Viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei le-a cerut preşedinţilor şi administratorilor asociaţiilor de proprietari să se aplece cu mai mare atenţie asupra relaţiilor cu cetăţenii.

Doroftei a remarcat că foarte mulţi dintre suceveni reclamă, cu prilejul audienţelor de la sediul Primăriei, că şefii asociaţiilor nu îi ascultă şi nu le oferă soluţii la probleme pe care le-au, în special cele legate de plata facturilor la serviciile de utilităţi.

“Foarte mulţi oameni vin în audienţă şi se plâng că, din varii motive, sunt trataţi într-un fel pe care ei nu îl înţeleg. Ştiu că este greu să îţi găseşti liniştea şi răbdarea, să lucrezi cu o persoană pe care nu o vezi decât o dată la 6 ani, şi care, mai ales, are şi nişte datorii importante către asociaţie”, a remarcat adjunctul şefului administraţiei municipale sucevene.

Doroftei a solicitat diriguitorilor de asociaţii de proprietari, dar şi salariaţilor executivului, care iau contact direct cu publicul contribuabil, să dea dovadă de decenţă şi abilitate în relaţiile inter-umane. Viceprimarul susţine că nici la ghişeele Primăriei nu este coadă, ceea ce a  dus la blocarea unor proiecte şi nedemararea altora.

“La fel de greu  este şi pentru cei din Primărie, pentru că nici noi nu stăm fantastic de bine la încasări, motiv din care nu reuşim să continuăm toate proiectele de investiţii pe care le-am avut în curs, şi nici să demarăm altele noi. Suntem şi noi blocaţi, deoarece foarte mulţi uită că au şi obligaţia de a plăti, dincolo de dreptul de a cere. Dar, cel puţin la nivelul relaţiei inter-umane, nu ne împiedică nimeni şi nimic să ne păstrăm decenţa, cei 7 ani de acasă”,  a reliefat Doroftei, menţionând că există foarte mulţi oameni care se află sub limita supravieţuirii şi care trebuie înţeleşi.

Viceprimarul Ovidiu Doroftei a evidenţiat, în cadrul unei întâlniri cu şefii asociaţiilor de proprietari, că în ceea ce priveşte recuperarea debitelor şi plata datoriilor către furnizorii de utilităţi nu s-au produs schimbări majore.

Astfel, datoriile populaţiei către Termica însumează peste 19 milioane de lei, iar cele către CET se ridică 1,7 milioane de lei, “ceea ce este destul de grav”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar