full screen background image

I-a fost ruşine să reclame furtul a 3.500 de lei

bani1     Postul de Poliţie Vultureşti a fost sesizat, ieri, de către S. Neculai, de 82 de ani, din localitate, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras o sumă de bani din locuinţă.

În urma verificărilor s-a stabilit că, în ziua de 1 iulie, orele 12,00 – 13,00, în timp ce partea vătămată şi soţia acestuia se aflau la domiciliu, au venit trei bărbaţi, cu un autoturism marcă străină, de culoare neagră, persoane care au întrebat dacă au spre vânzare bilete de călătorie pentru pensionari şi au oferit spre vânzare pături.

Cei trei bărbaţi au intrat în curtea imobilului, cu acordul victimei, şi, după ce li s-a răspuns că nu ar avea de vânzare bilete de călătorie, unul dintre autori a solicitat ca partea vătămată să-i vândă un sac cu boabe de porumb.

Pentru plata boabelor acesta a folosit o bancnotă de 200 de lei, ce a fost înmânată lui S. Ana, persoană care a intrat în locuinţă şi a adus restul de bani, lăsând banii pe o cutie de carton din holul locuinţei, alături de economiile  familiei.

După ce S.Ana a înmânat suma de 150 de lei persoanei care a cumpărat sacul cu porumb, aceasta l-a condus pe S. Neculai la coteţul pentru porci, împrejurare în care a negociat cumpărarea unui porc, un alt bărbat i-a solicitat lui S. Ana să-i culeagă zarzavat din grădină şi a însoţit-o în grădina din spatele casei, iar cel de-al treilea bărbat a rămas în curte, uşa de acces a locuinţei nefiind asigurată.

La puţin timp, toate cele trei persoane au plecat de la imobilul părţii vătămate, după plecarea lor, aceştia constatând lipsa din locuinţă a sumei de 3.500 de lei.

Din declaraţia părţii vătămate a rezultat că nu a dorit să sesizeze fapta de furt până în prezent fiindu-i ruşine, dar a sesizat fapta la îndemnul altor membri ai familiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

comments

comments




Leave a Reply

avatar