full screen background image

Radu Vasile a fost înmormântat cu onoruri militare

radu_vasile      Fostul premier Radu Vasile a fost înmormântat astăzi la Cimitirul Bellu Catolic, cu onoruri militare. La ceremonia funerară au participat mai mulţi politicieni, foşti colegi din PNŢCD şi din guvernul pe care l-a condus. Nu însă şi preşedintele de atunci al României, Emil Constantinescu.

Pe ultimul drum, Radu Vasile a fost condus de oameni care i-au fost alături în cariera sa politică. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu, primarul Clujului, Emil Boc, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu şi foşti colegi din PNŢCD au asistat la funeralii.

„A gestionat treburile atât timp cât a fost prim ministru excepţional, după părerea mea. Nu a fost un om perfect – perfecţiunea e darul lui Dumnezeu, dar el a fost un om care a încercat să facă şI să scoată din el ce e mai bun pentru ţara asta”, a spus Constantin Dudu Ionescu, fost ministru PNŢCD în Guvernul Radu Vasile.

Radu Vasile a fost înmormântat lângă fostul lider ţărănist Corneliu Coposu.

Radu Vasile a fost prim-ministru în perioada aprilie 1998 – decembrie 1999, propus de PNŢCD. A fost şi senator PD de Argeş, în legislatura 2000-2004. Fostul premier a murit la vârsta de 71 de ani, după ce timp de trei ani a luptat cu o boală nemiloasă. Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat post-mortem cu Ordinul Naţional Steaua României – în grad de Cavaler.

comments

comments




Leave a Reply

avatar