full screen background image

Absolvenţii promoţiei 2013 au devenit subofiţeri jandarmi

jandarmi falt 01     Ceremonia de absolvire şi de acordare a gradului militar promoţiei 2013 a Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni a avut loc vineri, 28 iunie 2013, ora 10.00, pe Aleea Pietonală, în faţa sediului Primăriei Municipiului Fălticeni în prezenţa inspectorului general al Jandarmeriei Române, reprezentanţilor comunităţii locale, părinţilor şi prietenilor elevilor jandarmi.

Festivitatea, organizată pentru prima dată în spaţiul public, a debutat cu prezentarea onorului pentru colonel dr. Mircea Olaru, inspectorul general al Jandarmeriei Române.

A urmat cuvântul comandantului şcolii, colonel Mircea-Liviu Marian, care a evidenţiat faptul că în acest an instituţia de învăţământ a fost acreditată şi a mulţumit tuturor celor care au contribuit la formarea promoţiei 2013.

În continuare, colonelul Laurenţiu Hopu, şeful Serviciului Formare Profesională şi  Documentare din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a dat citire ordinului de acordare a gradului de sergent major şi de recompensare a şefului de promoţie cu înscrierea numelui pe placa de onoare.

După oficierea serviciului religios, a luat cuvântul şeful promoţiei, sergent major Dragoş Sandu, şi au fost oferite diplome de merit absolvenţilor care au obţinut cele mai bune rezultate.

Au luat cuvântul şi Constantin Harasim – subprefectul judeţului Suceava, Alexandru Rădulescu – vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Coman – primarul municipiului Fălticeni.

Au mai participat: general de brigadă Eugen Şalar (IJJ Suceava), comisar şef Viorel Onea (IPJ Suceava), colonel Dan Hoffman (ISU Suceava), colonel Mugurel Anton (CMJ Suceava), colonel Mihai Dascălu (STS Suceava), comisar şef Ioan Nichitoi (Poliţia Fălticeni), precum şi colonel (r) Constantin Străjer şi colonel (r) Dan Rohozneanu – care au făcut parte din comanda şcolii.

Colonel dr. Mircea Olaru, inspectorul general al Jandarmeriei Române a punctat importanţa actului de învăţământ în formarea profesională a subofiţerilor jandarmi, i-a felicitat pe absolvenţi şi le-a urat succes în activitate.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea batalionului de absolvenţi, în acordurile Muzicii Militare a Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” Iaşi şi aplauzele întregii asistenţe.

În aceeaşi zi, subofiţerii au fost repartizaţi în sistem videoconferinţă la unităţile Jandarmeriei Române, în funcţie de punctajul dintre media de absolvire şi de şcolaritate pentru cei doi ani de studiu, urmând a se prezenta la unităţile operative începând cu data de 8 iulie a.c.

Cei 149 de elevi din seria 2011-2013, dintre care 10 fete, au susţinut examenul de absolvire care a constat în probe practice, orale şi scrise, în perioada 17-27 iunie a.c.

comments

comments




Leave a Reply

avatar