full screen background image

Infracţiuni la regimul silvic, cercetate la Vama

copaci     Agenţii Postului de poliție Vatra Moldoviței au fost sesizați, ieri, despre faptul că, în noaptea de 16/17 iunie, persoane necunoscute au tăiat ilegal 45 de arbori de pe picior, din parcela de pădure aparţinând  Ocolului Silvic Vama.
Polițiștii deplasați la fața locului au identificat în parcela de pădure ce aparține Cantonului Silvic Pronor, un număr de 45 de cioate de la arborii tăiați ilegal, care nu erau marcate cu ciocanul silvic, iar materialul lemnos rezultat și măsurat de către personalul silvic, respectiv 33,681 de mc, cu o valoare totală de 11.214,65 de lei, se afla la fața locului.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori de către autori necunoscuţi.

Tot ieri, agenţii Postului de poliţie Vama, împreună cu lucrători din cadrul I.T.R.S.V. Suceava, au efectuat  un control pe linia tăierilor ilegale de arbori și furtul de material lemnos în zona Fundoi, din cadrul Ocolului Silvic Vama.
Astfel, s-a constatat că M. Alexandru, de 64 de ani, din localitate, a tăiat din pădurea proprie 18 arbori esenţă răşinoase şi foioase nemarcaţi, în volum de 49.365 de mc şi valoare de 12.901 de lei.
Cantitatea de 10,97 mc arbori foioase, în valoare de 3.034 de lei, a fost identificată la făptuitor, fiind lăsată în custodia acestuia.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală  pentru săvârșirea infracțiunii  de  tăiere  fără drept  de arbori.

comments

comments




Leave a Reply

avatar