full screen background image

Modificări în Codul Rutier

examen-auto     Candidații la obținerea permisului de conducere vor susține proba teoretică chiar în ziua în care își depun dosarul pentru examenul auto, potrivit unui ordin publicat marți în Monitorul Oficial.

Viitorii șoferi nu vor mai fi obligați să se prezinte personal la Direcția Înmatriculări Permise pentru a-și depune dosarele pentru examenul auto.

„Solicitarea și datele necesare înregistrării în aplicația informatică de examinare se pot transmite și de către școlile de conducătorii auto în care aceștia au urmat cursurile de pregătire teoretică și practică, prin utilizarea unei aplicații informatice puse la dispoziție gratuit de către Direcția de Înmatriculări Permise. Candidații vor susține proba teoretică în aceeași zi în care sunt înregistrați în aplicația informatică de examinare. În caz contrar, înregistrarea își pierde valabilitatea”, menționează noul ordin.

Oficialii de la Înmatriculări permise spun că noua măsură adoptată simplifică întreaga procedură, potrivit Adevărul.

După verificarea dosarului de examen, preluarea imaginii faciale şi inregistrarea în aplicaţia informatică de examinare, viitorul şofer va susţine în aceeşi zi examenul teoretic, iar dacă va trece proba, va fi programat mai departe pentru traseu.

Candidații pentru obținerea unui permis de conducere din categoria mopedelor, care fac dovada absolvirii anterior datei de 19 ianuarie 2013 a cursului de Legislație Rutieră se pot programa la examen fără să mai facă dovada absolvirii unei școli de șoferi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar