full screen background image

Aproape 10.000 de maşini mai vechi de 5 ani, înmatriculate în judeţ în trimestrul II al acestui an

În perioada 1 aprilie – 30 iunie 2018, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatriculare Vehicule, cei 9 lucrători de la ghișeele compartimentului Înmatriculări și Evidența vehiculelor rutiere au desfășurat 10.479 operațiuni de înmatriculare în circulație a vehiculelor (din care doar 838 sunt cu data fabricației sub 5 ani), 3.999 de transcrieri şi 26 de operațiuni de înmatriculare temporară.

În perioada la care facem referire, au fost procesate 10.309 certificate de înmatriculare, din care 648 sunt preschimbări de documente.

Au fost atribuite 4.692 de autorizații provizorii și plăci pentru vehiculele autorizate provizoriu pentru definitivarea documentelor în vederea înmatriculării definitive, pentru dealeri autorizați.

Totodată, au fost operate 789 de radieri auto din evidențe din diferite cauze: schimbarea caroseriei, la cererea proprietarului, în cazul dezmembrării, furt, export.

În intervalul de timp analizat, nu au fost întocmite documente premergătoare de cercetare penală pentru instrumentarea săvârșirii unor infracțiuni.

Numărul audiențelor desfășurate la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, pentru reprogramări examinare și diverse solicitări de înmatriculare, a crescut simțitor în perioada menționată: 3320 de audiențe în trimestrul II, față de 1.861 audiențe în primul trimestru al acestui an.

Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, a precizat că această statistică rezultată din evaluarea trimestrială a activității SPCRPCIV confirmă necesitatea măsurii de înființare a unui ghișeu “la liber”, începând cu data de 27 iunie 2018, ghișeu care va funcționa până la data de 1 octombrie 2018.

“Se ajunsese la situația în care ponderea înmatriculărilor efectuate în urma audiențelor – pentru a veni în sprijinul cetățenilor cărora le expira valabilitatea certificatului RAR înainte de data programării online – era aceeași cu cea a înmatriculărilor efectuate în urma programărilor online, iar ceea ce trebuia să fie o excepție devenise regulă. Mai mult decât atât, cei care își soluționau solicitarea de înmatriculare în urma audienței nu-și mai anulau programarea online, decalând astfel, în mod artificial, intervalul de programare”, a declarat prefectul Adomnicăi.

comments

comments