full screen background image

Continuă inventarierea pagubelor produse de ploi

Grindina_ cornu     Pagubele produse de ploile torenţiale din ultimele 3 zile continuă să fie centralizate de autorităţile locale, în colaborare cu reprezentanţii instituţiilor descentralizate.

Cele mai mari mari probleme se semnalează la Şerbăuţi, Muşeniţa, Vicovu de Sus, Rădăşeni, Cornu Luncii, Mălini şi Râşca, unde grindina şi revărsarea apelor a spălat sute de kilometri de drumuri comunale, a afectat poduri şi podeţe şi a inundat terenuri agricole şi gospodării.

Şeful Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul FLorin Sinescu, detaliază situaţia din teren: “Marea problemă pe care o avem în acest an o reprezintă culturile agricole, pentru că grindina a creat destul de multe pagube. Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în câteva localităţi. Important este că nu am avut case cuprinse de ape. În perioada următoarea, vom realiza o evaluare a tot ceea ce înseamnă aceste pagube şi vom avea o imagine completă a tot ceea ce s-a produs. Împreună cu autorităţile locale, identificăm căile de a rezolva toate problemele, pentru ca toate activităţile să se desfăşoare în condiţii normale.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar