full screen background image

Datorii uriaşe pentru chiriaşii din locuinţele sociale

Dorofeti DSCN1122     Chiriaşii din locuinţele proprietate a statului, cu caracter social sau construite prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, au restanţe foarte mari la plata apei reci, apei calde şi încălzirii, a evidenţiat ieri, viceprimarul municipiului Suceava,  Ovidiu Doroftei, cu prilejul unei întâlniri cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari.

Viceprimarul a invocat o statistică întocmită de serviciul de specialitate a administrativului, potrivit căreia debitele locatarilor din locuinţele fondului locativ al Primăriei se ridică la nu mai puţin de 1 milion de lei.

Doroftei susţine că în unităţile de locuit în cauză stau familie sărace sau cu surse de venit modeste, condiţii în care sumele datorate sunt greu de încasat.

„În Burdujeni, există probele majore, iar unele blocuri au rămas fără apă. Nu trebuie lăsat ca datoriile să se acumuleze într-un termen foarte lung, pentru că este foarte greu ca acestea să fie recuperate. Am solicitat de la colegii mei din executiv o situaţie şi, sincer, m-am îngrozit să văd că discutăm despre datorii de 10 miliarde de lei vechi ale chiriaşilor din locuinţele de stat, ANL sau cele sociale. Sunt sume foarte greu de recuperat, dacă ne gândim că acolo stau oameni fără posibilităţi şi cu surse de venit modeste”,  a reliefat adjunctul şefului executivului municipal.

Viceprimarul le-a cerut preşedinţilor şi administratorilor de la asociaţiile de proprietari o informare asupra situaţiei chiriaşilor în cauză, precizând că la suma amintită se mai adaugă şi restanţele reprezentând contravaloarea chiriei neplătite Doroftei recomandat diriguitorilor structurilor în cauză să apeleze şi la Asociaţia mediatorilor, existând posibilitatea ca membrii acestora să intermedieze dialogul cu datornicii.

„Speranţa mea este ca, prin această posibilitate, să se ajungă la o recuperare mai facilă şi, poate, mai rapidă a debitelor restante”, a conchis viceprimarul Doroftei.    

comments

comments




Leave a Reply

avatar