full screen background image

Inundaţii în Europa: Patru morţi, opt dispăruţi

inundatii_50541500     Patru persoane au murit, cel puţin opt au fost date dispărute, iar sute de persoane au fost evacuate în urma unor inundaţii şi alunecări de teren provocate de ploi diluviene în mai multe ţări din Europa, au anunţat duminică autorităţi locale.

Austria, Germania şi Cehia au trimis unităţi de armată pentru a contribui la operaţiuni de salvare, în urma unor precipitaţii-record în anumite regiuni.

Dunărea a ieşit din matcă în Bavaria, iar zeci de oraşe au fost plasate sub alertă de inundaţii într-o zonă vastă în Europa Centrală.

Sute de drumuri şi căi ferate au fost blocate în Germania, Austria şi Cehia, iar starea de urgenţă a fost decretată duminică seara în aproape toate regiunile din Boemia, partea de vest a Cehiei, dar şi în Germania. Opt staţii de metrou au fost închise duminică după-amiaza, iar un spital a fost evacuat în Cehia.

“Vom face totul pentru a proteja viaţa şi sănătatea oamenilor”, a dat asigurări premierul ceh duminică seara, în urma unei reuniuni extraordinare. Suma de12 milioane de euro a fost deblocată de Guvernul ceh pentru a face faţă intemperiilor.

 

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar