full screen background image

Moldova: Premierul Chiril Gaburici și-a anunțat demisia

Chiril Gaburici     Premierul Republici Moldova, Chiril Gaburici, și-a anunțat vineri demisia, în cadrul unei conferințe de presă, cu numai două zile înainte de alegerile locale de duminică, după ce a fost audiat joi de către procurori în dosarul privind diplomele sale de studii, relatează Unimedia și Jurnal.md.

‘Ieri (joi) am spus că voi veni cu declarații și iată-mă în fața cetățenilor. Consider că cetățenii sunt egali în fața legii, cred că un premier, ca și fiecare cetățean, trebuie să sprijine o anchetă transparentă. Îmi pare rău că am lăsat atât timp acest subiect cu referire la studiile mele să fie un instrument al jocurilor politice’, a declarat Gaburici.

‘Nu sunt politician, ci manager. Sunt împăcat cu mine. Țara trebuie să-și schimbe sistemul politic”, a adăugat el.

Premierul Gaburici a precizat că demisionează pentru ca opinia publică să fie preocupată mai mult de problemele țării, și nu de diploma sa de studii. Totuși, el nu a precizat dacă și-a falsificat sau nu vreun act de studii.

Șeful executivului de la Chișinău demisionar este suspectat de falsificarea actelor sale studii. Ministerul de Interne a trimis la începutul acestei săptămâni Parchetului General un dosar cu materiale privind audierea mai multor persoane, expertiza grafică și tehnică a documentelor de studii și alte probe.

Potrivit presei de la Chișinău, expertiza Ministerului de Interne ar arăta că diploma șefului guvernului moldovean a fost falsificată.

comments

comments