full screen background image

Hoţii au lăsat 60 de locuinţe fără curent

transformator electric     60 de locuințe au rămas fără energie electrică, la Siminicea, după ce autori necunoscuţi au sustras ulei dintr-un transformator electric din localitate.

Ieri, în jurul orei 15.34, poliţiştii Postului de Poliție Siminicea au fost sesizați de către M. Petru, din cadrul  unei societăţi comerciale cu profil distribuţie energie electrică – Servicii Tehnice, despre faptul că la stația PTA nr. 5 Siminicea a avut loc un furt de ulei din transformatorul electric.

În temeiul sesizării, la fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției Orașului Salcea, Postul de Poliție Dumbrăveni și Postului de Poliție Siminicea, care a  constatat că pe șoseaua  “Aeroportului”, care face legătura cu orașul Salcea, în dreptul unei locuințe, se află un transformator electric (PTA nr. 5 Siminicea) care prezenta urme de scurgeri de ulei, acesta fiind împrăștiat în zona adiacentă a transformatorului, dar și pe cutia de distribuție.

Din primele cercetări a rezultat că în 2 iunie, în jurul orelor 12.30 – 13.00, o persoană a observat faptul că ceva lucea și se aude un zgomot ciudat la transformator. Oprindu-se și îndreptându-se către acesta, a observat scurgeri de ulei din transformator, moment în care a sesizat societatea comercială despre avarie, după care s-a dus la domiciliul său, de unde a luat un patent și a oprit scurgerea uleiului.

La fața locului s-a deplasat o echipă a societăţii care a constatat scurgerea uleiului din transformatorul electric și, în jurul orelor 15.34, a sesizat poliția despre furtul comis.

Din declarațiile echipei de Servicii Tehnice rezultă faptul că paguba produsă în urma sustragerii uleiului se ridică la suma de 3.000 – 4.000 lei, reprezentând contravaloarea uleiului sustras, la care se mai adaugă și pagubele survenite la transformator, precum și orele de nefuncționare ale instalației de alimentare pentru cele aproximativ 60 de locuințe rămase fără energie electrică până la remedierea avariei.

Lucrătorii secţiei Servicii Tehnice au remediat avaria şi s-a reluat furnizarea energiei electrice.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar