full screen background image

Campanie împotriva violenţei şcolare

violenta scoli     Campania de prevenire denumită „Să exmatriculăm violenţa şcolară”, a fost lansată de către poliţiştii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Activităţile din cadrul acestei campanii se vor derula în perioada 01 iunie – 30 decembrie 2013.

Începând cu data de 3 iunie şi până la sfârşitul anului şcolar 2012/2013, vor fi desfăşurate activităţi de informare în unităţile de învăţământ preuniversitar, urmând a fi desfăşurate activităţi de responsabilizare şi conştientizare a elevilor cu privire la consecinţele în plan juridic şi personal generate de adoptarea unui comportament violent.
Pe perioada de desfăşurare a examenului de bacalaureat şi a activităţilor conexe, poliţiştii de proximitate vor desfăşura activităţi specifice de prevenire a actelor de violenţă în zona unităţilor de învăţământ.
În cea de-a treia etapă, pe perioada vacanţei de vară, în cadrul campaniei vor fi organizate trei şcoli de vară în municipiul Suceava dar şi în localitatea Ciocăneşti, unde vor fi desfăşurate de către poliţiştii de prevenire workshop-uri pe tema prevenirii delincvenţei juvenile şi violenţei în mediul şcolar.
Cea de-a patra etapă va cuprinde perioada octombrie – decembrie 2013, când vor fi reluate activităţile preventive în mediul şcolar.
Activităţile de campanie sunt susţinute cu 5000 de afişe şi 15.000 de flyere cu recomandări preventive care vor fi afişate şi înmânate elevilor. De asemenea, în cadrul campaniei a fost realizat în format power-point un material sintetic de transpunere a Codului Penal pe înţelesul minorilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.
Lansarea campaniei a avut loc pe 31 mai, la sediul IPJ Suceava, unde împreună cu ING Bank a fost organizat un concurs de pictură pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani. Peste 80 de copii au participat la această activitate , cu toţii primind diplome, rechizite şi dulciuri pentru desenele realizate.
Siguranţa şcolară se constituie într-una dintre principalele condiţii preliminare pentru existenţa unui învăţământ pre-universitar de calitate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar