full screen background image

Baconschi și-a dat demisia din PDL

Baconschi     Teodor Baconschi și-a dat demisia, duminică seară, din Partidul Democrat Liberal.
Fostul ministru de externe a transmis demisia președintelui partidului, Vasile Blaga, prin intermediul unei scrisori.

“Domnule Preşedinte Vasile Blaga prezentul mesaj vă notifică demisia mea din PDL. Am intrat în partid ca ministru de Externe tehnocrat, convins că – alături de preşedintele Traian Băsescu – PDL îşi poate asuma misiunea de a reforma statul şi de a promova politici de dreapta capabile să dezvolte economia românească”, se arată în scrisoarea trimisă de Teodor Baconschi.

De asemenea fostul ministru și-a prezentat și principalele realizări în calitate de membru al PDL, pornind de la prestația în funcția de ministru de Externe și la candidatura la alegerile parlamentare din decembrie într-un colegiu din iași, unde a obținut peste media pe țară a ARD.

Acesta și-a dat demisia deoarece consideră că prezența reformiștilor în PDL este inutilă sau dăunătoare.

Baconschi a mai relatat că după “dezastrul electoral” din decembrie 2009 a susținut moțiunea “Reformiștii”, alături de Monica Macovei, “care s-a bucurat de mai mult ecou în afara partidului decât în interior”.

Decizia lui vine la câteva zile după ce un alt membru a hotărât să părăsească partidul. Este vorba despre fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu care de asemenea spunea că nu se mai regăsește în în partid și în reformele pe care PDL le face.

Luni, în cadrul Biroului Național Permanent al PDL, se va decide ce se va întâmpla cu Cristian Preda și Teodor Paleologu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar