full screen background image

4 clase a IX-a, “tăiate” din planul de şcolarizare

clasa a 9a     Ministerul Educaţiei a avizat planul de şcolarizare al învăţământului preuniversitar sucevean pentru anul şcolar următor.

La clasa a IX-a, s-au aprobat 370 de clase pentru 7.560 de elevi, la învăţământul de zi, cu 4 mai puţine faţă de cele propuse în proiect. Pe lângă clasele cu învăţământ la zi, planul aprobat de MEN cuprinde şi 4 clase la seral şi încă 13 la frecvenţă redusă, pentru alţi 476 de elevi.

În municipiul Suceava, liceele cu cele mai multe locuri pentru admiterea în clasa a IX-a sunt Colegiul Economic, cu 12 clase, în care vor învăţa 336 de elevi; Colegiul de Industrie Alimentară, care a scos la admitere 11 clase a IX-a pentru 308 elevi; Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” cu 10 clase – 280 locuri; câte 8 clase, fiecare cu 224 locuri, vor avea colegiile „Petru Rareş”, „Mihai Eminescu”, Informatică „Spiru Haret”. Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” are 140 de locuri disponibile în 5 clase a IX-a, la fel şi Colegiul de Artă Suceava.

Cele mai puţine locuri se găsesc la Seminarul Teologic „Mitropolit Dosoftei” care va avea o singură clasa a IX-a, cu 28 de locuri, în anul şcolar următor.

La nivel de judeţ, numărul cel mai mare de locuri la clasa a IX-a îl deţine Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni, cu 476 de locuri în 17 clase, urmat de colegiul tehnic Rădăuţi – 420 de locuri, Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, 392 de locuri.

comments

comments




Leave a Reply

avatar