full screen background image

Focuri de armă pentru reţinerea unui contrabandist ucrainean

contrabanda 1     Ieri, 30 mai, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi, jud. Suceava, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere şi control a frontierei de stat,  au observat  cu ajutorul aparaturii de termoviziune un grup de persoane care se deplasa dinspre linia de frontieră către interiorul ţării (zona oraşului Siret), transportând mai multe colete voluminoase.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipa operativă care a procedat la interceptarea persoanelor, însă acestea nu s-au supus somaţiilor prin voce, încercând sa fugă spre teritoriul statului vecin, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au executat, conform procedurilor legale, două contra 2focuri de armă, în plan vertical.

În urma acţiunii, a fost reţinut un cetăţean ucrainean, P. Nicolai, în vârstă de  22 ani.

În zona respectivă, poliţiştii de frontieră au descoperit 18 colete  voluminoase ce conţineau 9.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 81.000 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Faţă de persoana în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări contra 3sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră, fiind informate şi autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Totodată, azi, 31 mai, cetăţeanul ucrainean urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

comments

comments




Leave a Reply

avatar