full screen background image

Ploi, vijelii şi grindină în toată ţara

ploi     Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare pentru intervalul 30 mai, ora 10 – 31 mai, ora 18, în care se vor înregistra ploi, vijelii şi chiar grindină în aproape toată ţara.

În intervalul menţionat gradul de instabilitate atmosferică va creşte progresiv în toată ţara, începând din sud-vest şi se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, ploi cu caracter torenţial, căderi de grindină şi vijelii. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense în primele ore în regiunile vestice şi sud-vestice, apoi în sudul, centrul şi estul teritoriului. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp.Joi, vremea va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări accentuate în jumătatea de vest a ţării unde, vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului care izolat pot lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime scad în vest şi nord-vest până la 21 grade la Oradea, poate şi mai jos în Dealurile de Vest dar rămân ridicate în sud si sudest până la 30 de grade la Alexandria, Giurgiu, Călăraşi şi Buzău. În capitală, cerul va fi temporar noros şi, îndeosebi după-amiază şi seara se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. 12-14 grade dimineaţa. Maxima se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

Vineri, vremea se menţine în general instabilă şi răcirea se extinde în toată ţara. În cea mai mare parte a ţării, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate şi vor cădea averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină şi, izolat, cantităţi de apă mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 grade la Miercurea Ciuc si Suceava şi 25 de grade la Călăraşi. În capitală se va răci. Maxima zilei se va situa în jurul valorii de 24 de grade. Cerul va fi variabil cu unele înnorări şi condiţii de averse.

comments

comments




Leave a Reply

avatar